10 Instagram profiler med billeder af København du bare må følge!

Ja, ja. Du ved det godt. Jeg ved, at du ved det. Men hvis du nu, alligevel, ikke skulle vide det, vil jeg gerne dele det med dig. Jeg har nemlig fundet 10 af de flotteste Københavner Instagram-profiler. Mmm.. den er god nok, hele ti af slagsen. Ti af den slags mennesker, med profiler der udelukkende; ja, eller næsten udelukkende, har billeder af København på deres Instagram-grid. Jeg har samlet dem allesammen i indlægget herunder. Og jeg glæder mig helt vildt, til at vise jer alle deres gode billeder.  


Hun kalder sig, somewhereincopenhagen, men i virkeligheden hedder hun Anette Ingerslev. Og hun tager vidunderlige billeder. Mange af København, men også en del af andre storbyer, som hun besøger ind i mellem. Jeg kender hende ikke, men jeg synes godt man kan sige, at jeg kender hendes billeder. Hun lader billederne tale for sig selv; og det kan jeg godt lide. 

 

@kasperzz

Kasper Jønck tager stemningsbilleder. Man får et klart indtryk af, hvilken by København er. Det er smukke billeder. Billeder af en by i bevægelse, men også billeder af byens mange finurligheder. 

 

@remosteen

Remo tager billeder med sans for arkitektur. Det ser ud til, at han er særligt glad for lufthavnen og Høje Taastrup st., men det er kun godt. For hvem kunne vide at, lufthavnen var så smuk. Gad vide, forresten, om han bare tager i lufthavnen, for at fotografere eller om han skal ud at flyve? 

 

@koebenhavnsk

Lasse Bruhn startede sin række af billeder på Instagram i 2017, det er dags dato, blevet til 171 portrætter af det Københavnske vintervejr. Vidste du, at det i gennemsnit regner hver anden dag, i Danmark? Det er Lasse Bruhn ret god til at illustrerer. Han har nemlig paraplyer og nedbør, på cirka hver andet af sine billeder. Han er så sindsygt dygtig, til at få de mindste detaljer med på billederne og hvis man ikke vidste bedre, kunne hans nutidige billeder også nemt, få dig til at tro vi var i en ældre tid. Som han selv siger ''Nostalgic feeling photographer.'' og hans billeder, hænger ham, i den grad, op på ordne. 

Jeg får lyst, til at skrive noveller; fra den gang, før jeg blev født, når jeg ser på Lasses billeder. 

 

@olivertcb

 

Disse billeder, minder mig en smule om Lasse Bruhns. Oliver Sperling har nemlig også sans for, at opfange detaljen. Den behagelige brune farve og lyset på billederne er en sand pryd for øjet. I modsætningen til Lasse Bruhns profil, rummer Olivers Sperlings over 3.000 smukke billeder. Ikke blot af byens flotte huse og smukke veje, men også af folket. Det folk, som bor i byen og det folk, som har deres daglige gang i det Københavnske lune. 

 

@trineklein

Her har vi en dame, som i den grad har en stil for det enkelte. Hun hedder Trine Klein og hører til blandt de mondæne københavner-profiler på Instagram. Det siger jeg blandt andet, fordi hun har ikke mindre 37.1 tunsinde følgere og fordi hendes billeder er yderst ukomplicerede. 

 

@vikkewiev

Og sammen med, ovenstående dame, Trine Klein finder vi, også i det mondæne hjørne; Karen Vikke. Karen Vikke som på instagram går under navnet VIKKEWVIEV, har skabt et minimalistisk univers. Hun tager nærbilleder af byen, kommer helt tæt på og har massere af farver! Det skønt, flot og formidabelt. 

 

@astridkbh

Astrid Marias billeder hører måske til gruppen af de stemningsfyldte billeder. Hvortil længslen efter en svunden tid, spiller en særlig rolle. Hun har formået, ligesom Oliver Sperling og Lasse Bruhn, at gribe byens stemning. Hun formår at kultivere billedeanskueren og giver denne en særlig varm følelse af nostalgi. 

 

@chaugaardk

 

Så vidt jeg har forstået, er Christina H. Kristensens billeder, udelukkende taget med iPhone; hvilket måske betyder, at det er stemningsbilleder taget på farten. At hun nok ikke, er cyklet til den sorte diamant, for at tage et billede, men har taget et billede fordi hun tilfældigvis, var der alligevel. Hun har sans for rette linjer, der er en vis struktur, i hendes måde at fotografere på. Og så får vi her også en snært af privat-livet, som gør denne profil en del mere personlig end de førnævnte. 

 

@copenhagenbycat

Rosinen i pølseenden, men bestemt ikke forglemmelig. Her finder vi, Copenhagen by Kat. Købehavns flotte stræder, de skæve bygninger og de snoede linjer. En helt unik oplevelse af, at være der selv og jeg tør næsten sige; har man set alle billeder her, kunne man godt bilde folk ind, at man havde besøgt København. Og tro det eller lad være, men hun sælger faktisk sine billeder.