100% gratis film og tv-serier

Jeg elsker en god film eller en hæsblæsende tv-serie, men ofte er der kun få emner jeg vil se på diverse streamningstjenester som Netflix, C-more og HBO. Ser du, jeg synes nemlig, at amerikanske rom-coms og britiske krimier er røv-kedelige. Giv mig noget med substans! Jeg vil have noget, der stimulere min hjerne, bløder mit hjerte og kilder i min mave. Jeg vil have noget der er ægte, råt og u-sødet. Jeg skal kunne forholde mig til det og relatere til, at det måske kunne have været min virkelighed. Derfor, er jeg blevet ramt af en epidemi. Vi snakker ikke om skoldkopper eller influenza. Vi taler om total uhelbredelig Anja-empidemi. Ja, eller, så i mit tilfælde, Nordisk-film epidemi.  

Jeg elsker danske, svenske og norske film. Jeg elsker sproget og det rå lidt kakofoniske udtryk de nogle gange har. Jeg er helt vild med det image nordiske film har. Ærligheden og det umiddelbare.  Det håndgribelige. Mm. Jeg kender også folk som krummer tæer og synes vore fædrelands film er ubehageligt dårligt lavet, sproget skærer i ørene og scenografien er simpelthen ikke god nok. Jeg er helt uenig. 


xfilmstriben.png

I anledningen af ovenstående, så lad mig da lige reklamere lidt for Filmstriben. [De kender mig ikke og jeg har ikke aftalt noget som helst med dem, jeg synes bare jeg vil dele lidt god viden og gratis glæder med jer.] Det er danske bibliotekers online streaming side - og ja, den er helt gratis! Du skal på ingen måde betale for at se film og det er 100% lovligt! Like: fy FAEN det är bra! Alt du skal gøre, er at vælge en film og så logge ind med dit lånerkort til biblioteket. Voila! Easy-piecy. Jo jo, de har også OSCAR-film, derinde. Så hvis du ikke er til min nordiske svale, så kan du se film som 12 years a slave, The hateful eight og dokumentarfilmen Amy.  Filmstriben har også tyske film, som Die anderen leben og Die welle.  

De har også film, der er udgået fra DRTV. Du kan bl.a. gense Herrens veje, eller se den på ny, hvis du ikke lige fik set med i første omgang. Hvilket leder mig hen på, at DRTV også er gratis - Ja ja, vi betaler licens, so far! Men det er også gratis for dig der er licens-snyder. For alle dem af os, der rent faktisk betaler licens, betaler til at du også kan se gratis film og tv.  DR3 Har mange sjove programmer og kulturkanalen mange lærerige. Jeg er f.eks. helt vild med Sprog Quizzen og Kender du typen?  

Skulle du have lyst til at se film og tv-serier der er udgået fra DRTV og som umiddelbart ikke er at finde på Filmstriben, så sving forbi Bonanza. Her kan du gense TAXA, Rejseholdet og Nissebanden i Grønland. Og hvis du er helt crazy, så ligger alle afsnit af Hit med sangen - med Amin Jensen, der også. P.S. Måske du også kan finde Drengene fra Angora 

Har det interesse; så kan du også se film og tv på svensk eller norsk. Klik ind på SVT PLAY og se et par svenske kortfilm eller på  NRK TV og se komedieserien om Bjarte, en komiker der slår sit hovede og finder ud af at han nok egentlig vil være præst. Hagen ved SVT og NRK er, at nogle programmer udelukkende kan ses i deres hjemland og er derfor ikke tilgængelige i Danmark. Købsrettigheder osv.. Men tag et smut forbi alligevel - Måske finder du noget godt.