Bloody future | IAMJJ | 05.04.2018

Untitled design.png

Jeg har været til IAMJJ koncert. 

 
Snapseed.jpg

Det er mørkt. Blå, gule, grønne og røde farver plire i loungen. Folk i alle aldre venter med spænding. Nogle drikker øl fra flaske, andre har fået en cocktail i baren lidt forinden. Julie Ellinor går på scenen. Hendes søde, men spinkle, stemmer pryder hendes guitarspil. Hun varmer op - til det alle venter på. Jeg har fået en drink med kirsebær likør - tror jeg nok, og noget dansk gin, måske. Det er i al sin enkelhed også fuldstændig ligemeget, sagen er, at jeg har fået et glas alkohol [eller to], med en substans af noget med en alkohol procent på over 4.6 og jeg er psyched!  Frk. Ellinor spiller videre, hun spillede på UHØRT festival i sommers og igen til UHØRT præsentere.. På dette tidspunkt er humøret højt, Jytte og jeg har skiftet drinksene ud med øl og selvom Julie Ellinor er dygtig og det er meget hyggeligt med kærlighedsviser, så er spændingen steget mig til hovedet og jeg kan næsten ikke vente til IAMJJ går på scenen. 

Og det sker, - det er ligeså magisk, som jeg havde forventet. Jacob fortæller. Jacob synger. Jacob danser. Jacob drikker rødvin? Ja, den er god nok! Nogle drikker vand, andre tager en øl. Jacob drikker rødvin - og det var ikke kun ét glas. Han havde en hel flaske stående. Excentrisk type? 

Okay, jeg vil ærligt indrømme, at jeg var lidt hed om ørerne. Hvad nu hvis, den dybe og sprøde klang jeg havde gået og lyttet til i flere dage, ikke levede op til forventningerne? Hvad nu hvis den dybde, den mørke sitren og lave tonal der afspejledes på pladen, bare var genereret i studiet? Hvordan ville han te sig på scenen, vil han udelukkende spille sine numre og så gå, eller vil han fortælle små anekdoter? 

Nu skal du nemlig hører. Jeg sidder i skolebussen, på vej hjem fra Marianelund. Bilen er fuld af unger. Radion spiller fra P4 og pludselig kommer der den sprødeste lyd ud af højttalerne. Jeg må simpelthen vide hvem det er! Manden i radioen fortæller at kunstneren vi lige har lyttet til er en fyr, der kalder sig IAMJJ. Jonas [Stenfatt] Jensen.  Vi har ventet den gode halvdel af et år, på at han skulle komme ud med noget nyt - efter sommerens NorthSide-festival og efter det forgangne års EP. Og nu er det her så; det famøse album Bloody future. Jeg går resten af dagen og nynner med på det nummer, som de har spillet i radioen. De næste par dage lytter jeg udelukkende til IAMJJ. Jeg cykler med lyden i ørene på vej til arbejde. Danser til musikken i toget og kan ikke lade være med at smile til alle jeg møder på min vej. Den tunge bas og de markerede trommer får alle mine legemer i bevægelse. Det er en vidunderlig følelse. 

8E1047AC-0E58-4DDC-A9DD-3FC2BFF5AE68.JPG

En dag, jeg måder på arbejde er en kollega desperat efter nogle koncertbilletter som bliver udsolgt på rekordtid og hun skal bare have fat i nogle billetter! Jeg melder mig som hjælper. Og ligesom jeg skal finde hendes koncertbilletter, dukker IAMJJ op, på samme spillested. 14 dage før kollegaens koncert. Jeg tænker; det må være skæbnen. Jeg skulle opdage, den koncert og jeg skal med til den! Og det kommer jeg - sammen med Jytte, kollegaen [Læs; gode ven] fra før. 

Og som skrevet lidt tidligere er det en magisk koncert oplevelse. Jeg nyder lyden, bandets rå udtryk. Den lidenskablige trommeslagen og tamburin-mesterens 80’er inspirerede rullekrave. Samspillet er perfekt. Jeg kigger på Jytte og laver et overrasket ansigt, øjenbrynene langt oppe i panden og åben mund. Jeg er svært imponeret. 

Selve albummet er virkelig et lyt, eller ti, værd. Jeg har svært ved, at sætte andre ord på albummet end en brummende, bjergtaget oplevelse.  Og du skal virkelig unde dig selv en koncert oplevelse med denne fyr og hans band. Virkelig.