10 sunde solcremer - du bør kende.

Hvis du ser bare nognelunde ud som jeg; rødhåret og kalkfarvet, så kender du måske til sommer problemet Solen. Ser du, hvis jeg går ud i solen uden nogen form for beskyttelse, bliver jeg rød som Politikens ordbøger og må bade i Aloe vera for at svale min brændte krop. Dagen efter falder min hud af og jeg bliver atter hvid som mælk. 

For - give or take - 15 år siden, var min familie og jeg på lejrtur til Bornholm. Første dag i ugen, var jeg ude at bade [et must, når man visitere solskinsøen], men med det resultat at jeg resten af ugen gik rundt med bylder på min krop og måtte sove under voksen supervision fordi jeg ikke kunne bevæge mine arme og min ryg brændte som havde jeg siddet fast i Sankt Hans bålet.. Og tro ikke, at otte-årige Marianne ikke havde glædet sig til at sove i de store børns telt - helt uden mor! 

Min livet går videre og man lærer af erfaringerne. Jeg har for eksempel købt mig en langærmet badedragt og jeg husker ALTID solcremen! Faktor 50! Hva faen? Men, altså, hvis du endnu ikke har købt dig en solcreme [hvilket er lidt skørt, da vi er gået fra vinter til sommer, på rekordtid -hvor blev foråret af?] eller bare trænger til at opdatere dit valg, så giver jeg dig her 10 bud på et sundere  - og måske [desværre] lidt dyre alternativ. 


 @rudolphstories 

@rudolphstories 

Rudolph Care

Fedtet: 2 ud af 5              Pris: 3 ud af 5 

Rudolph Care Solbeskyttelse kommer i mange varianter. Så har du ikke behov for så meget beskyttelse som jeg, der vælger faktor 30-50 afhængig af UV-indekset, så kan du måske nøjes med Sololie eller en ansigtscreme. Det er klart, jo højere faktor du skal have, des mere fedtet er din solscreme, men Andrea Elizabeth Rudolph, har formået at gøre disse solcremer lækre og lette. 

Der findes solcremer velegnet til børn, til den skoldede og til den der gerne vil være god ved sin krop, men samtidig gerne vil give den en flot kulør. Der findes sågar også en solcreme til vinterlokaliteterne, hvis du skal en smuttur til de norske fjelde og bekymre dig om solens refleksioner i sneen. Andrea har tænkt på det hele. 

Rudolph Sun er økologisk og svanemærket. Hvilket din krop elsker. Det betyder også, at det er lidt dyrt. Priserne variere fra 95kr til 295,95kr. Men hvem går på kompromis med kvalitet? 

Bonus: Den er vandfast

 
 @matasnatur 

@matasnatur 

 

Matas Natur

Fedtet: 3 ud af 5              Pris: 2 ud af 5

Jeg har længe været en fan af Matas Natur. Det dufter godt, det er meget fugtende og så er det vegansk. Det er ret nyt, at Matas Natur lancere solcremer, men det fungere rigtigt godt. 

Deres cremer er lidt tunge at smøre ud, men når det først er smurt rundt på kroppen efterlader den huden særligt blød. 

Det er en fornuftig prisklasse. Lige omkring 100kr. pr. del, så det vil jeg mene, at alle kan være med på. Personligt kommer jeg ikke til at benytte Matas Naturs solbeskyttelse, da den højeste faktor er 30 og det simpelthen ikke er nok for mig. Havde mine æblekinder og min petite næse haft et bedre forhold til solen, var jeg nok hoppet på. 

Bonus: Den er vandfast 

 
Untitled design-3.jpg


Tromborg

Fedtet: 1 ud af 5              Pris: 5 ud af 5 

Tromborg har måske den mest velduftende solcreme. Hvis du har prøvet Tromborg Herbal Shampoo, så ved du at den efterlader en hængende duft af spa-oplevelser. Det gør disse solcremer også, og så har de en sød duft af granatæble.

De er på ingen måde fedtede. Cremenerne absorberes hurtigt og efterlader en blød overflade. Tromborg har et lille udvalg af solbeskyttelses produkter, men dækker alligevel alle behov; fra Lip Balm, Face protection, Sun-primer og Self-tanner. 

Alle produkterne er certificeret økologiske og indeholder både UVA og UVB filtre for optimal beskyttelse. Det kræver en solid indkomst at fylde hele badeværelset med produkter fra Tromborg og priserne på solbeskyttelsen variere fra 180kr - 560kr. 

 
 @LABRUKET

@LABRUKET

Fedtet: 4 ud af 5              Pris: 4 ud af 5 

Det svensk produceret skønhedsprodukt L:A BRUKET har lanceret en solcreme, der dufter af mint. Produktet er NO. 169 de har kun denne ene solbeskyttelses creme. 

Den er meget fedtet. Man bliver ikke hvid, men huden føles fedtet en god times tid efter anvendelse. Dette bl.a. fordi den er rig på sheasmør som fugter og opstrammer huden. 

Den ligger i den dyre ende af prisskalaen. 369kr. men til gengæld får du hele 200ml. 

 

 

DERMA

Fedtet: 4 ud af 5              Pris: 1 ud af 5

 @Derma.dk

@Derma.dk

Derma er blev vinder af forbrugerrådet TÆNKs solcremestest i 2016. Et fordi de er billige, under 100 kr. To fordi den har alle de rigtige miljømærker. 

Solcremerne fra Derma indeholder ingen olier eller parfumer og er 100% allergivenlige. Men de er meget fedtede og er derfor svære at smøre ud. Det er tykke solcremer, som klistre når man er ude at bade, men hvis du klatre i bjerge eller på seværdighedsudflugt er det en super god solcreme, da den har høj beskyttelse og ikke kræver nyt lag, de første mange timer. 

Jeg er ikke skråsikker, men jeg tror nok dette er solcremen fra min barndom, denne og/eller en god variation af denne og Nivea. Og jeg husker det, som en forfærdelig oplevelse; det der med solcreme. Ikke desto mindre, er Derma altså helt okay, hvis man ikke skal på badeferie. 

OBS! Den er ikke vandtæt. 

 

 
sun_berlingske_exclusive.jpg

SUN by Ilse Jacobsen

Fedtet: 2 ud af 5              Pris: 3 ud af 5

Solcreme lavet på tang. Virkelig? Jo, den er god nok. Ilse Jacobsen har lavet en solcreme hvor hoved ingrediensen er tang. For som hun skriver på sin hjemmeside; Tang indeholder et væld af næringsstoffer, mineraler og antioxidanter, som er gavnlige og beskyttende for huden.

Ilse SUN er ikke fedtet. Og trænger let og elegant ned i huden. Den går kun til faktor 30 så ikke noget tang til min ferie. Men prismæssigt, er det altså helt ok. Lunt i svinget et sted mellem 100-200kr. 

Bonus: Hav-tangen er ganske dansk. 

 
4326-89-suncaregroupfordigitaluse.jpg

KERSTIN FLORIAN

Fedtet: 1 ud af 5              Pris: 4 ud af 5

Svenske Kerstin Florian har lavet en lille produktserie af solbeskyttelsescremer med Kamille- og Hjulkroneekstrakt. 

Jeg elsker kamille. Hvis man kunne komme kamille i alt, havde jeg sikkert gjort det. Enbart, dufter kamille bare ikke af så meget. Desværre. 

Kerstin Florians solserie dufter skønt, og er let og luftig. Den glider på huden, som var det en almindelig dagcreme og er ikke klistret eller fedtet. 

Det er Aloe-juice i solcremen så vel som i aftersun. Både aloe vera og kamille har en beroligende effekt på huden, så skulle solen være ekstra skarp, så er der her taget højde for dette. 

OBS! Er ikke vandfast og skal påføres flere gange i løbet af dagen. 

 
fælles juhl.jpg


JUHLDAL

Fedtet: 2 ud af 5              Pris: 1 ud af 5

Måse den lavt beskyttende solcreme på listen. Denne fås nemlig kun i faktor 10-20. Desværre for mig. 

Juhldahl har skabt en solcreme bestående udelukkende af solfiltre udvundet af planter. Og med den lave solfaktor bliver man hurtigt brunet af solen.

Cremerne er ikke fedtede og virker svalende på huden. En halv hundredekronseddel og du har dig en lækker solcreme. Dog skal du være opmærksom på den lave faktor og der skal smøres jævnligt. 

 
Ecooking-solcreme.jpg

Ecooking

Fedtet: 2 ud af 5              Pris: 3 ud af 5

Ecooking er et af de der produkter der har fået stor eksponentiel stigning fordi stjerne-personligheder har promoveret det på de sociale medier; herunder bl.a. Sarah Grünewald, Mille Dinesen og Christiane Schamburg-Müller. Ikke desto mindre er det nogle vidunderlige cremer til nogle vindunderlige priser. 

Den her veganske solcreme er dejlig at påfører og fedter ikke. De påstår at cremen er vandfast, men solcremens effekt falder i løbet af dagen, så hvis du befinder dig i solen fra morgen til aften eller bader meget, skal der påføres et nyt lag. 

 
thumb-solcremer.jpg

Apotekets

Fedtet: 5 ud af 5              Pris: 1 ud af 5

Dette her er en fedtet satan! Og den er TYK, men den er meget holdbar. Når først du har smurt et godt lag på, [det vil nok tage lidt tid] så behøver du ikke påfører et nyt lag, de næste mange timer. 

Den fås fra faktor 15 til faktor 50+, hvilket jo er lige noget for mig. Bortset fra den tykke struktur. Her finder du både cremer, spray og stift. Lidt til en hver smag. 

Fra 69kr - 139kr så er man vist heller ikke gået galt i byen. 

Klart anbefalingsværdig, hvis man er på farten og ikke har tid - eller lyst - til at stoppe op og gen-påfører solbeskyttelsescremen.