Festival Guide

Der er ikke mange dage tilbage, til at årets Roskilde-Festival går af stablen. 13 dage, for at være helt præcis. Og jeg glæder mig helt vildt. 

 

For, er du klar over hvem der kommer forbi Roskilde i år? Nå, det er du ikke... Let me enlighten you, my friend. CHELSEA F-ING MANNING! Woop! Mm. Den er god nok. 

 Chelsea Manning 

Chelsea Manning 

Manning er Amerikansk aktivist, whistleblower, ex-military og senator for the state of Maryland. Jeg forudser. allerede, at det nok skal blive en succes. Og nej, hun skal selvfølgelig ikke synge. Hun skal snakke, debatere. Om rettigheder. Muligvis om andet end blot politik, for miss Manning er nemlig også transseksuel. Jeg antager nemlig, at der er en hel del LGBTQA-og så videre, folk på Roskilde festival, der vil være ovenud lykkelige, hvis hun lige gav et shout-out til hendes medmennesker i publikum. Jeg giver hende min support, men håber dog, at hun vægter det politiske højst. Roskilde festival siger selv, at det handler om rettigheder og personligt engagement

Hvad: Foredrag, art
Hvornår: Torsdag, 15.30
Hvor: Gloria


 

Der kommer flere gode debatter, Mandag d. 02.06 er der bl.a. Klimasnak med Tuina Nikienta Olivier. Han er fortaler for vedvarende energi og så kommer han fra Burkina Faso. 
En debat om penge, er også at finde på festivalen, såvel som; Hvorfor vi skal værdsætte kunst, korruption, Køns-lighed i Urban-musik. 

Jeg er også lidt af en quiz-nørd. Så da jeg læste i programmet at Sara Bro afholder verdens bedste quiz - besluttede jeg selvfølgelig at den skulle jeg overvære. Søndag, mandag og tirsdag, bliver faktisk nogle ret gode intro dage. Jeg skal arbejde; jep, den er god nok, jeg har anskaffet mig en billet ved at arbejde. Et arbejde for UHØRT bag Rising-stage. Jeg klager ikke UHØRT er fantastisk og næsten ligemeget hvilket job, jeg gør for dem - har jeg det altid hyggeligt. Men mit arbejde betyder, at jeg nok ikke når alt det jeg gerne vil nå, i introdagene. Og det er jeg ked af, for programmet er spækket med gode sager.  Jeg har high-lightet nogle af de events jeg helst vil opleve og jeg vil gerne dele dem med jer.  

 

Hvis ovenstående er lidt svær at forstå, med alle farverne, skal jeg her forklarer dem for jer. De lyserøde er dem jeg gerne vil til, hvis jeg kan nå det, de grønne vil jeg egentlig gerne opleve, de gule vil jeg meget gerne oplev og de blå er dem jeg bare må tage med til. Det er kunstnere, som jeg har glædet mig meget til at opleve live. Begge svenskere faktisk. 

 Miriam Bryant 

Miriam Bryant 

Miriam Bryant er den første. Svart bil er hendes nok største nummer. Blot, du har måske kun hørt den på engelsk. For det er jo også der den er mest kendt. jeg værner bare om det svenske sprog og synes, at den svenske version fortjener lige så meget kærlighed. Black Car, har til dato 1626 afspilninger på Danmarks Radio. Og bare for at sammenligne, er det lige så mange afspilninger som Single Ladies af Beyoncé. Præcis lige så mange! 

Finders, Keepers blev hendes første hjemlands succes. Og siden er det kun gået en vej for frk. Bryant - og der er fremad.

Måske har du hørt hendes nummer Find You - i ungdomsfilmen Divergent? Eller hvis du ser svensk tv, så har du måske hørt sangende fra hendes EP Hisingen och hem igen i musikprogrammet Så Mycket Bättre. 

Men om ikke andet, så har du jo ihvertfald chancen for at lytte lidt til hendes musik, live på Roskilde Festival 2018 

Hvad: Musik, POP-Rock
Hvornår: Søndag, 17:00  
Hvor: Countdown

 
 Albin Lee Meldau 

Albin Lee Meldau 

 

Albin Lee Meldaus  solokarriere har jeg fulgt siden Lou Lou. Jeg forstår ikke, hvordan man ikke kan være helt forelsket i denne mand. Det er ikke længe siden, at jeg første gang stiftede bekendtskab med udtrykket NeoSoul, som er lidt en blanding af Soul, Jazz og elektro-pop. Genren har artister som Prince, Alicia Keys, India Arie, John Legend,  Mary J. Blige - You name it. Og (!) Albin Lee Meldau. That's right. 

Han er tidligere forsanger i bandet The Magnolia. Men har så valgt at gå solo. Og Hallelujah for det. For det er altså lækker lyd. Hvis du ikke tror på mig, så tror du måske på Peter Pishai Storgaard, som så fint har beskrevet en koncert; hvad jeg gerne vil kalde en lille forsmag på, hvad vi helt sikkert kommer til at opleve på Roskilde. Om ikke i tifold; Eller det håber jeg - inderligt. 

Hvad: Musik, NeoSoul  
Hvornår: Mandag, 15:30  
Hvor: Rising

P.s. Nu fan-crusher jeg lige lidt, hjemme i min stue. For jeg skal arbejde, backstage Rising, så sandsynligheden for, at jeg kan løbe ind i ham eller servere ham en øl, er rimelige stor. Jeg siger det bare. Jeg skal selvfølgelig opfører mig anstændigt, men mit lille hjerte kommer til at danse og springe. Uden tvivl.